راهکارهای افزایش وزن بره ها و بهبود اشتها + راهنمای کامل

هدف اصلی بسیاری از دامداران و دامپروران از پرورش بره ها تأمین گوشت قرمز مورد نیاز جامعه است و مسئله مهم تر که در این بین مطرح است کیفیت گوشت است لذا در این مقاله راهکارهای افزایش وزن بره ها و بهبود اشتها درآنها را برای تأمین گوشت با کیفیت تر و اقتصادی تر بیان میکنیم .

چرا افزایش وزن بره ها و بهبود اشتها درآن ها مهم است؟افزایش وزن بره ها

 

همانطور که می دانید افزایش وزن بره ها با افزایش میزان چربی در آنها تفاوت دارد و قطعاً منظور ما از افزایش وزن اصولی ، عضله سازی و افزایش گوشت بره هاست نه چربی آنها!!!

چرا که این افزایش وزن اصولی است که میتواند به بهبود برندینگ و سوآوری بیشتر کمک کند.

 

بررسی عوامل تأثیر گذار در افزایش وزن بره ها:

 

مدت زمان رشد در بره ها بین 2 تا 3 سال است که به دلایل متفاوتی بستگی دارد از جمله:

  • تغذیه : بعد از رشد ابتدایی که متناسب باکیفیت شیر مادر و بسیار با اهمیت است تغذیه کامل بره ها می تواند تأثیر زیادی در روند رشد و وزن گیری با کیفیت آن ها داشته باشد.

 

  • شرایط ژنتیکی : ژنتیک والدین نیز از دیگر عوامل تأثیر گذار در روند رشدی بره ها می باشد. به طور میانگین وضعیت رشد بره ها از 1 تا 5 ماهگی بیشترین سرعت را دارد و بعد از آن تا زمان بلوغ از سرعت رشد کاسته می شود.

موانع وزن گیری بره ها:

دوره‌های طولانی بیماری:

یکی از دلایل مهم چاق نشدن بره‌ها مبتلا شدن آنها به بیماری‌های خاص است در حین بیماری به دلیل مصرف کردنداروهای مختلف از جمله مسکن‌ها وزن‌گیری بره‌ها با مشکل مواجه می‌شود به همین دلیل لازم است توسط دامپزشک معاینه شوند تا از بروز بیماری پیشگیری گردد

 عدم تغذیه مناسب:

نداشتن تغذیه مناسب گوسفندان یکی دیگر از دلایل عدم وزن گیری آنها می‌باشد همانطور که می‌دانید مصرف مواد مغذی پروتئین‌ها و ویتامین‌ها برای وزن گیری بره‌ها امری ضروری است.

راهکار های افزایش وزن بره ها و بهبود اشتها:راهکارهای افزایش وزن بره ها

 

انتخاب نژاد درست :

به صورت کلی گوسفندان به سه نژاد اصلی گوشتی ، پشم و پوست تقسیم بندی می‌شوند لذا در صورتی که تصمیم دارید وزن‌گیری مناسبی در بره ها داشته باشید بهتر است از نژاد گوشتی استفاده کنید در ایران یکی از بهترین نژادهایی که در راستای تولید گوشت مورد نظر است نژاد افشاری می‌باشد. این نژاد در برابر بیشتر بیماری‌ها مقاومت خوبی دارد وبه جهت وزن گیری نژاد مناسبی می‌باشد به همین دلیل انتخاب این نژاد صرفه اقتصادی بیشتری نیز دارد.

انتخاب زمان مناسب برای پرورش بره ها:

یکی از راه‌های افزایش وزن بره‌ها نتخاب زمان مناسب برای پرورش بره‌هاست چرا که بهترین زمان اواخر زمستان و اوایل بهار است که فصل تولید مثل گوسفندان می باشد.

 

استفاده از مکمل‌های تغذیه مناسب جهت افزایش وزن بره ها و بهبود اشتها :پودر سوء هاضمه و اشتها آور

به دلیل اینکه بره‌های پرواری در مکان‌های خاصی نگهداری می‌شوند بسیاری از مواد معدنی و ویتامین‌ها به آنها نمی‌رسد لذا در دسترس بودن مکمل‌های تغذیه‌ای در جهت تأمین مواد ضروری برای آنها لازم است.

یکی از مناسب ترین مکمل ها میتواند مکمل تغذیه ای سوء هاضمه و اشتها آور شرکت کاوشگر سپهر جوان باشد که دارای خواص متعددی از جمله موارد زیر است:

  • اشتها آور
  • پیشگیری و کمک به درمان سوءهاضمه
  • بهبود اشتها در گاو های شیری و تازه زایمان کرده
  • پیشگیری از بروز بیماری نظیر کتوز

 پودر  سوء هاضمه  و  اشتها آور 

پرودی ترکیبی است متشکل از ویتامین های گروه B، ترکیبات مخمر، اسیدآمینه و عناصر کمیاب که به صورت پودر تهیه شده و مصرف آن جهت بهبود اشتها، بازیابی سلامتی و پیشگیری از بروز بیماری‌های متابولیک نظیر کتوز و به منظور بهبود سلامتی، تقویت رشد و نیز پیشگیری و درمان حمایتی اسهال توصیه می‌شود.

 

مکمل دیگری که در این خصوص میتوان به آن اشاره کرد پودر رومن بوستر است که حاوی مواد مغذی از جمله:

ویتامین هایA ، C، D3، B3، B1، B12،E، اسیدآمینه متیونین، سولفات کبالت (E3)، مخمر (ساکارومایسس سرویسیه (CNCM 1-1077می باشد.

استفاده از علوف با کیفیت بالا:

استفاده از علوفه‌های با کیفیت‌تر مانند یونجه و جوعلاوه بر علوفه چراگاهی که استفاده می‌شود می‌تواند در وزن‌گیری بهتر بره‌ها کمک کننده باشد.

انجام واکسیناسیون در زمان مناسب :

همیشه بهترین کار قبل از بروز بیماری پیشگیری از آن است. چرا که بیماری ضعف بسیار زیادی در بره‌ها ایجاد کرده و مانع بزرگی برای رشد و افزایش وزن بره‌ها می‌باشد. لذا انجام واکسیناسیون در زمان مناسب که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری از بروز بیماری‌ها داشته باشد امری واجب و ضروری است.

شرایط محیطی مناسب:

همانطور که پیشتر هم به آن اشاره کردیم بروز بیماری‌ها می‌تواند سبب لاغر شدن بره‌ها و ضررهای اقتصادی زیادی شود. یکی از عوامل مؤثر در کاهش ابتلا به بیماری‌ها، رعایت شرایط محیطی مناسب چه از نظر بهداشت محیط وچه از نظر شرایط رفاهی حیوان (مانند دمای محیط،‌ آبخوری مناسب و ….) می باشد.

جمع بندی:

به طور کلی مهم‌ترین عامل در افزایش وزن بره ها و بهبود اشتها درآنها وضعیت سلامتی آنها می‌باشد. بروز بیماری در گله نه تنها باعث لاغر شدن حیوان می شود بلکه موجب آلوده شدن و بیمار شدن کل گله می‌گردد. همانطور که مستحضرید استفاده مکمل تغذیه ای سوء هاضمه و اشتها آور نه تنها سبب افزایش وزن و بهبود اشتها در بره‌ها می‌گردد بلکه سیستم ایمنی آنها را نیز تقویت نموده و سبب ایمنی بیشتر آنها در مقابل بیماری‌ها می‌گردد.

سوالات متداول:

  • بهترین خوراک برای وزن گیری بره ها کدام است؟

       خوراک کنسانتره،  جو دامی،حدود60% یونجه، تفاله چغندر کنجاله (سویا و…)

  • بهترین زمان برای افزایش وزن بره‌ها کدام است؟

       حدود سه ماهگی تا رسیدن به بلوغ حداکثر پتانسیل رشد در بره‌ها وجود دارد.

  • آیا جنسیت بره‌ها برای پرواربندی اهمیت دارد؟

       بله جنس نر به دلیل تولید بافت چربی کمتر برای این کار گزینه مناسب‌تری می‌باشد.

  • آیا زمان و مدل برداشت یونجه اهمیت دارد ؟

      بله در هنگام ترکیب کردن یونجه با سایر مواد مصرفی بره‌ها باید به زمان و مدل آن توجه داشته باشید.چرا که برای هر نوع دام متفاوت است لذا برای گوسفندان شیری یونجه 28 روزه برداشت میشود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *