مخمر اتولیز شده
نمایش دادن همه 5 نتیجه
-
Previta مایع – مکمل ویژه دام ، طیور ، زنبورعسل و آبزیان
اطلاعات بیشتر -
Prody 400 پودر تقویت کننده ویژه زنبور عسل
اطلاعات بیشتر -
Prowall جداره سلولی مخمر ( جاذب مایکوتوکسین )
اطلاعات بیشتر -
سین بیوتیک نشخوارکنندگان(پرودی 200)
اطلاعات بیشتر -
مکمل کنترل PH شکمبه نشخوارکنندگان (پرودی پریمیوم)
اطلاعات بیشتر
مخمر اتولیز شده (Autolyzed yeast) مادهای است که به عنوان یک ماده افزودنی در خوراک دام و پرندگان قرار میگیرد. این ماده نقش کنترل کننده دارد و انواع باکتریها و توکسین بایندر را در سیستم گوارش دام کنترل کرده و موجب سلامت دام میشود.
عصاره مخمر اتولیز زمانی ایجاد میشود که مخمر به عناصر تشکیل دهنده تجزیه شود. درواقع مخمر اتولیز شده به طور طبیعی دارای گلوتامیک اسید آزاد میباشد که به عنوان جایگزین کم هزینهتر و ارزانتر برای MSG مورد استفاده قرار میگیرد.
در این راهنما قصد داریم به اهمیت این ماده در تغذیه دام و طیور و خواص آن بپردازیم.
مخمر اتولیز شده چیست؟
مخمر اتولیز شده مادهای است که در فرایند پارگی دیواره سلول به روش پلاسمولایزت، حاصل میشود. این ماده دارای دو بخش داخلی سلول مخمر است که از تجزیه شدن سلولهای مخمر به وجود میآید.
مخمر اتولیز در فرایندی که با عنوان خود هضمی شناخته میشود، با کمک آنزیمهای تجزیه کننده سلول مخمر و یا در فرایند پارگی سلول مخمر به کمک فشار اسمزی (پلاسمولایزت) ایجاد میشود. مخمر اتولیز شامل سلولهای لیز شده و یا پاره شده در دو بخش سلولی محلول و نامحلول مخمر است.
تعداد زیادی از ترکیباتی که در فرآیند اتولیز ایجاد میشوند، نقش حیاتی در صنایع مختلف دارند. در واقع معنی اصلی واژه اتولیز به معنای نابود کردن خود است.
این موضوع بیانگر تجزیه و یا هیدرولیز ترکیبات اصلی یک سلول توسط آنزیمهای خودش است که پس از مرگ سلول اتفاق میافتد. در نهایت در فرایند اتولیز، ترکیبی ایجاد میشود که شامل ترکیبات مغذی سلولهای مخمر میباشد.
فرآیند اتولیز برای محققان و شیمیدانان ارزش بالایی دارد؛ زیرا از آن در فرایند خالص سازی آنزیمها و استخراج آنها استفاده میشود.
کاربردهای مخمر اتولیز شده
مخمر اتولیز شده فواید زیادی در صنعت و به خصوص صنعت کشاورزی و دامداری دارد که از جمله خواص ارزشمند آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سطح بالای مواد مغذی برای دام و طیور
- آنتی اکسیدان بسیار قوی
- دارای خواص ضد التهابی و مقاوم کننده سیستم ایمنی حیوانات
- باعث کاهش LPS در دستگاه گوارش دام و طیور میشود.
- دیواره مخمر اتولیز، یک جایگزین عالی برای استفاده از آنتی بیوتیکها میباشد
- موجب رشد سریع دام و طیور میشود.
- باکتریهای بیماریزا همچون، ای کولای، آگلوتینه و … را در بدن حیوان از بین میبرد
- سطح سیستم ایمنی دام را افزایش میدهد.
- برای رشد باکتریهای مفید در روده دام، شرایط خوبی را فراهم میکند.
مخمر اتولیز شده در تغذیه دام و طیور
مخمر اتولیز شده مادهای است که در فرایند دارگی دیواره سلولی مخمر حاصل میشود. این ماده دارای مانان الیگوساکارید و بتادی گلوکان، نوکلئوتیدها، پپتید و آمینواسیدهای ضروری و مفید برای دام میباشد.
طبق تحقیقات و آزمایشاتی که در رابطه با تاثیر مخمر اتولیز انجام شده، استفاده از این ماده در تغذیه دام و طیور، تاثیرات مثبتی بر سلامتی و قدرت سیستم ایمنی دام داشته است.
همانطور که میدانیم، استفاده از آنتی بیوتیکها برای مدت طولانی و به طور مداوم موجب افزایش مقاومت باکتریها شده و عوارض جبران ناپذیری را به دنبال دارد. به طوریکه جوامع بین المللی نیز در مورد آنتی بیوتیکهای باقی مانده در محصولات دام و طیور احساس نگرانی کردهاند. از این رو مخمر اتولیز شده به عنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیکهای حیوانی استفاده میشود.
این ماده خواص بسیاری دارد و میتواند در شرایط پر استرس، حیوان را از هجوم باکتریهای بیماری زا محافظت کند. یکی از خواص مخمر اتولیز، کاهش میزان باکتریها و متعادل کردن باکتریهای درون روده دام میباشد که در سلامت و ایمنی حیوانات نقش مهمی ایفا میکند.
مانان الیگوساکاریدی که در ساختار مخمر اتولیز وجود دارد، به باکتریهای موجود در دستگاه گوارش دام متصل میشود و از این طریق موجب خروج این باکتریهای از بدن حیوان میشود. بتا گلوکان موجود در مخمر اتولیز نیز به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی ژنی، از سلولهای روده حیوام وارد خون شده و موجب افزایش سلامت و ایمنی دام میشود.
اتصال میکوتوکسین ها به دیواره سلولی مخمر
میکوتوکسینها از جمله محصولات ثانویه در متابولیسم قارچی میباشند که اغلب به هنگام تولید و ذخیره سازی خوراک دام، آن را آلوده میکنند. طبق تحقیقات انجام شده، محققان تخمین زدهاند که دست کم ۳۰۰ متابولیت قارچی سمی برای انسان و دام وجود دارد که این میزان حدوداً ۲۵% غلات کل جهان که قابل اندازه گیری میباشد، توسط میکوتوکسین آلوده می شوند.
بیشتر این ترکیبات که در تغذیه دام قرار میگیرند، دارای تاثیر مثبتی بر سلامت دام و طیور میباشند و در بهرهوری و رشد دام نقش دارند. تاثیرات مثبت و قابل توجه میکوتوکسینها بر رشد و سلامت دام و طیور سبب شده است که این ماده به عنوان یکی از مشکلات عمده در تولید تغذیه دام محسوب شود.
در مطالعات و تحقیقات کنترل شدهای که انجام شده است، استفاده از مخمر اتولیز شده در رژیم غذایی دارای آفلاتوکسین باعث بهبود شاخص جانور در بازده وزنی و افزایش پاسخ ایمنی جاندار است.
مطالعات انجام شده بیانگر این موضوع هستند که متصل شدن آفلاتوکسین به دیواره سلولی مخمر، نقش مهمی در استراتژیها و روشهذی کنترل میزان سمیت میوتوکسینها در خوراک دام و طیور دارد.
کنترل میکروارگانیسم های پاتوژنیک و پاسخ ایمنی توسط محتویات دیواره سلولی مخمر
بیشتر دیواره مخمر حدوداً از ۶۰–۳۰ % پلی ساکارید، ۳۰–۱۵% پروتئین، ۲۰–۵% لیپید و ۵% کیتین تشکیل شده است. بیشتر پروتئینها در این ماده به الیگوساکاریدهای مانان وصل شده و با عنوان کمپلکس مانوپروتئین شناخته میشوند.
جدا کردن پلیمرهای طبیعی در ساختار این ماده، روشی ساده و ارزان است؛ اما دست یافتن به خلوص بالای ۶۵% هر یک از این مواد، کار پرهزینه و مشکلی میباشد. از این رو بیشتر این ترکیبات اغلب با خلوص پاییناری در بازار عرضه میشوند.
تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده، حاکی از آن است که الیگوساکارید مانان از ایجاد اسهال در خوکها در دوران شیردهی جلوگیری میکند. الیگوساکارید مانان به باکتریهای موجود در روده حیوانات متصل میشود و موجب خروج باکتریها از بدن میشود.
الیگوساکارید مانان دارای خاصیت پری بیوتیک نیز میباشد که میتواند به عنوان یک ماده مغذی و مهم برای رشد و تعدیل باکتریهای مفید در روده حیوانات عمل کند. با توجه به عملکرد خوبی که الیگوساکارید مانان دارد، روشهای استخراج آن از دیواره سلولی مخمرها بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است.
پلی ساکارید دیواره مخمر (۱ به ۳) (۱به ۶) بتا– دی– گلوکان نیز همچنین در ترکیبات بیولوژیکی موجود در دیواره سلول دخالت دارد، اما دارای نقش مهمی در تغذیه جانوران به دلیل توانایی آن در متصل شدن به میکوتوکسینها و کاهش سم در خوراک دام و طیور و سایر جانوران میباشند.
بتا–دی– گلوکان نیز قسمتی از ساختار دیواره سلولی مخمر را تشکیل میدهد که در استحکام دیواره سلولی مخمر نقش دارد و توانایی جذب توکسینها را دارا میباشد.
دیواره سلولی مخمر و محصولاتی که در فرایند تخریب دیواره سلولی آن حاصل میشوند، توسط سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) به عنوان ماده ایمن شناسایی شده است و در ترکیبات گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد.